Leasing

Saját autót hitel nélkül?

Legkésőbb azon a ponton, amikor vállalkozásunk növekedésnek indul, ideje eljátszanunk egy saját gépkocsi vásárlásának gondolatával vagy egy újabb autó beszerzésével. Érthető módon a hitelfelvétel kevesek számára nyújt biztonságos választást.

Ennek megfelelően nálunk, az Universal Leasing Kft.-nél több olyan konstrukció érhető el, melynek igénylésével ön vagy vállalkozása gépjárműhöz juthat anélkül, hogy adósság terhelné vállát.

Nyílt végű pénzügyi lízing – Ha akarja, megtarthatja!

Gyakran előfordul, hogy bérlőink megkedvelik a kényelmes, jól működő, hatékony járművet a használat időtartama alatt. Nyílt végű pénzügyi lízing konstrukcióinknak köszönhetően ön akár meg is tarthatja a járművet a futamidő végén, nem szükséges azt visszaszolgáltatnia számunkra.

A konstrukció megnevezése, azaz a ’nyílt végűség’ pontosan a döntés lehetőségéről szól. Amikor a futamidő lejár, ön dönthet, hogy a gépkocsit visszaszolgáltatja, vagy a maradványérték megfizetésével tulajdonosává válik, esetleg valaki mást jelöl ki, aki a maradványérték megfizetésével tulajdonba veheti a járművet.

Előnyei:

 • A havidíj fizetésének időszaka alatt az adóból leírható a tőketörlesztő részlet
 • A lízingdíj kamatrésze költségként számolható el
 • A kamatszámításnál a beszerzési ár áfa-tartalma nem része a lízingtőkének, így kevesebb a fizetendő kamat
 • A havi törlesztőrészletek összege csökkenthető, amennyiben ön maradványértékes konstrukciót választ
 • Új és használt autó beszerzésénél is alkalmazható finanszírozási forma

A nyílt végű pénzügyi lízing legnagyobb előnye, hogy egy adott futamidőre biztosít számunkra egy járművet, amit mi magunk választunk ki, és bár a járműért a felelősség bennünket terhel, ezt tekinthetjük egy hónapokig, évekig elhúzódó tesztvezetésnek. Ha pedig tetszik a gépkocsi, csak a néhány év használat után kell eldöntenünk, hogy tényleg meg akarjuk-e vásárolni – vásárlási kötelezettség pedig ekkor sincs!


Zárt végű pénzügyi lízing – Az autó biztosan az öné lesz!

Ez a konstrukció garantálja a tulajdonszerzést az ügyfél számára.

A folyamat elején a finanszírozó vásárolja meg a járművet a kereskedőtől az ügyfél részére, ezért a forgalmi engedélyben és a törzskönyvben Universal Leasing Kft. szerepel tulajdonosként, az ügyfél (mint lízingbevevő) üzembentartóként kerül bejegyzésre.

Maga a tulajdonszerzés a járművön azonnal megtörténik, amikor az ügyfél minden kötelezettséget teljesít az Universal Leasing Kft. felé. Ezt követően az ügyfél szabadon rendelkezhet a jármű további sorsa felől – akár értékesítheti is azt.

Előnyei:

 • A vagyonszerzési illetéket minden esetben a futamidő kezdetén kell megfizetni
 • A futamidő végéig pontosan kiszámítható költségek
 • Az ügyfél saját könyveikben tarthatja nyilván a lízingelt gépjárművet
 • Nem vonható az autó végrehajtás alá, az ügyfél tartozásai nem terhelhetők rá
 • Új és használt autó beszerzésénél is alkalmazható finanszírozási forma
 • Magánszemélyek is igénybe vehetik
 • A használat során megtapasztalhatók a jármű általános fenntartási költségei is
Back to top

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020.március 18-án kihirdetett 47/2020. (III.18) kormányrendelet a Bankkal 2020. 03. 18. napján fennálló és ezen időpontig folyósított kölcsönszerződésekből, illetve pénzügyi lízingszerződésekből (a továbbiakban: Szerződésekből) eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségek teljesítésére 2020. december hónap 31. napjáig terjedő időtartamra vonatkozó fizetési moratórium társaságunk az Universal Leasing Kft és Önök társasága között létrejött Tartósbérleti szerződésre nem terjed ki, így ezen a Szerződésből eredő fizetési kötelezettségeket nem érinti.