chinese-car-lot

Az idei év első 6 hónapjában a retail gépjármű finanszírozás tekintetében volt egy kb 30%-os emelkedés, ám a lakossági szerződések terén már közel sem mutatkozott ekkora emelkedés. A növekedés érdekében a hazai lízingcégek közül többen is rendívül előnyös árajánlatokkal várják a magánszemélyeket. Keresse kollegánkat telefonon vagy emailben és hallgassa meg ajánlatát, kérjen tanácsot tőle bármely kérdés esetében.

A 2014-es év első hat hónapjában a retail gépjármű finanszírozás tekintetében 30 százalékos emelkedés történt a lízingpiacon, azonban a lakossági szerződések száma nem növekedett.

A hazai lízing cégek nagyon előnyös ajánlatokkal várják a magánszemélyeket is. Magyarországon idén már az újonnan vásárolt autók eladási arányának száma is nőtt, de ezt nem feltétlenül hitelből oldották meg a vásárlók.

A Magyar Lízingszövetség statisztikái szerint az év első hat hónapjában 52,26 milliárd forint volt a flottán kívüli, retail gépjármű finanszírozás, ami 30 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Ebből az összegből a magánszemélyek által kötött szerződések értéke csak 17 milliárd forint. A használt autók voltak az év első felében a legnépszerűbbek. A magánszemélyek 11 milliárd forint értékben kötöttek használt autóra lízingszerződést.

A motorkerékpárok esetében csökkent a lízingszerződések aránya. Az év első hat hónapjában 380 millió forint volt a motorkerékpárokra megkötött lízingszerződések összege, ez a 2013-as év hasonló időszakához viszonyítva 13 százalékos csökkenést jelent.

A szerződést kötők azonban többségben az új motorok mellett döntöttek, így legalább e tekintetben minimális emelkedés érzékelhető, ugyanis a tavalyi évben a használt motorokat részesítették inkább előnyben.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az autóhitelek esetében sem volt emelkedés. Az év első kilenc hónapjában 14 milliárd forint értékben kötöttek a magánszemélyek autó hitelszerződést, ez megegyezik az előző három év statisztikáival. A devizában igényelt autóhitelek sokaknak okoznak a mai napig kellemetlenségeket, többek között ez is hozzájárul ahhoz, hogy kevesebben döntenek a hitel mellett.

A hazai autópiac esetében azonban még sincs csökkenés, hiszen a vállalatok a továbbiakban is megveszik a szükséges járműveket. A statisztikák szerint az idei év során január és október között 21,5 százalékos emelkedés volt a forgalomba helyezett autók esetében. A számokból jól látható, hogy a cégek döntenek leginkább a lízing mellett és ők vásárolnak többségében új autót.