CarFleet

Idén is kiadta a német FirmenAuto magazin az Euróbában legnagyobbnak számító flottaautó összehasonlító tesztjét. A teszthez a szakmai hátteret több mint 280 flottamenedzser adta minta zsűri. 11 kategóriában teszteltek mintegy 71 gépjárművet 2000 teszt segítségével. A felmérés során megtettek kb 50.000 km-t. Minden kategóriában további 2 kategóriában is hirdettek győztest, attól függően hogy az adott gépjármű import vagy német gyártású volt-e.

A németországi FirmenAuto magazin 280 flottamenedzserből álló zsűrije idén is elvégezte Európa legjelentősebb flottaautó-összehasonlító tesztjét. 71 autót vizsgáltak, ami több mint kétezer összehasonlító tesztet jelent, valamint 50 ezernél is több kilométert vezettek le a zsűritagok. Külön értékelték a németországi autókat és az import gépjárműveket is.

A zsűri szerint a minik esetében a Hyundai i10 1.2 lett a nyertes, míg a német márkák közül a VW E-UP lett a befutó. A kisautók közül a Citroen DS3 THP 155 és a BMW i3 lett a két kedvenc.

Ezzel szemben az alsó középkategóriát már a Seat Leon ST 2.0 TDI hódította meg. A középkategóriás autókesetében is két befutó lett, amelyek nem mások mint a  Lexus IS 300h és a Mercedes C 220 Bluetec. A felső középkategória legkedveltebb személyautója a  Tesla Model S lett. A nagyautók között pedig a  Porsche Panamera S Hybrid E került ki győztesként.

A zsűritagok a kisméretű SUV-okat is tesztelték. Ebben az esetben a Skoda Yeti 2.0 TDI 4×4 és az Opel Mokka 1.4Turbo Ecoflex 4×4 lettek a kedvencek. A kompakt SUV kategória esetében az import autók közül a  Volvo XC60 D5 AWD lett a legsikeresebb, a német márkák közül pedig a Porsche Macan S Diesel lett a győztes. A  nagyméretű SUV-ok esetében két kedvenc is lett: aRange Rover Sport 3.0 SDV 6 és a BMW X5 xDrive 30d kapták a legjobb értékelést.

A zsűri természetesen a kompakt egyterű autókat is értékelte, ezek közül a Citroen C4 Picasso e-HDI 115 és a Mercedes B200 CDI teljesített a legjobban. A nagy egyterű autók esetében pedig a Seat Alhambra 2.0TDI lett a legnépszerűbb, míg a német márkák között a  Mercedes V250 Bluetec vitte a pálmát.

A zsűri szerint tehát ezek a legjobb flottaautók az idei évben!