Remote control of car alarm systems in human hand

Gyakran elhangzó kérdés melyre nem lehet mindig érvényes, egyértelmű választ adni. Nézzük meg inkább hogy milyen előnyei vannak a lízingszerződésnek, mikor érdemes azt választani. A főbb pontok áttekintése után bízunk benne, hogy egyszerűbb lesz a döntés de ha mégsem, úgy állunk rendelkezésére, csak keressen meg minket telefonon vagy email-ben.

A lízing, vagy az autóhitel mellett érdemes dönteni?

A hitel és a lízing között jelentős különbségek vannak, de ezzel sokan nincsenek tisztában. Tekintsük most át, melyek a két konstrukció közötti különbségek.

Autólízing

Amennyiben az autólízing mellett döntünk (bővebben: autó lízing), a gépjármű tulajdonjoga nem a miénk lesz, hanem a lízingcégé. A lízingcég megvásárolja a személyautót és lízingdíj ellenében a használati jogot átengedi az ügyfélnek. A futamidő lejárta után a személyautó az ügyfél tulajdonába kerül(het) (lsd nyíltvégű illetve zártvégű pénzügyi lízing konstrukciók).

Autóhitel

Az autóhitel esetében a tulajdonjog az adósé, de így a bank kockázata is nagyobb, hiszen ha az ügyfél nem törleszti időben a tartozását, akkor hosszadalmas folyamat lehet, amíg a bank érvényesítheti a jogait és visszakaphatja a hitelbe helyezett összeget. Ezért a hitel esetében a költségek és a kamatok is magasabbak lehetnek.

Autólízing szerződést magánszemélyek és vállalkozók is köthetnek.

Melyek az autólízing előnyei?

A kérelem elbírálása általában nagyon gyors, így a lízing szerződést hamar meg is lehet kötni.

A lízing esetében kisebb összegű önerő is elegendő ahhoz, hogy megkaphassuk az autót. A lízing esetében maga az autó lesz a garancia a hitelért cserébe, így nincs szükség ingatlanfedezetre. Adóstárs bevonása sem kötelezőaz ügyletbe.

Amennyiben a lízing mellett döntünk, többféle konstrukció közül választhatunk. A pénzügyi lízing (nyílt- és zártvégű) és az operatív lízing (másnéven tartós bérlet) a két fő kategória. Minden ügyfél találhat olyan lízing ajánlatot, amely megfelel az elképzeléseinek és az anyagi lehetőségeinek.

Bővebb információkért tekintse meg az alábbi 2 oldalunkat: nyíltvégű pénzügyi lízing, zártvégű pénzügyi lízing.

A lízingdíj alacsonyabb is lehet, mint az autóhitel esetében fizetendő törlesztőrészlet. A lízingdíj összege a választott konstrukciótól, a személyautó árától és a futamidő hosszúságától függ. A futamidő hosszúságát a lízingcég és az ügyfél közösen határozzák meg, ugyanúgy mint az autóhitel esetében. Általában az összeg nagyságától függ, hogy mennyi időre kötik meg a szerződést, de az időtartam az esetek jelentős részében több év is lehet. Mivel ezek a konstrukciók olyanok mintha bérelnénk az autót, nem kell attól tartanunk, hogy bedől a hitelünk.

A vállalkozások esetében a lízingdíj egy jelentős része elszámolható költségként, ezért sok cég előnyben részesíti ezt a megoldást. Az autólízing általában kedvező feltételekkel vehető igénybe, mivel a lízingcég kockázata kisebb, mint a banké ha autóhitelt bocsát a rendelkezésünkre.

Lízingelhetünk új és használt autót is, sőt akár motorkerékpárt is vásárolhatunk ily módon. A cégek számára is sok előnyös lehetőséget kínálnak a lízingcégek, akár több járművet is lízingelhetnek egyidejűleg. Amennyiben a lízingdíjat nem tudjuk fizetni, az autó üzemeltetési jogát elveszítjük és a lízingcég újraértékesítheti az adott járművet. Mint minden hitel és pénzügyi finanszírozás esetében, itt is van türelmi idő és természetesen a lízing cég érdeke is, hogy az ügyfél rendesen tudja fizetni a havidíjat. A lízingajánlatok között is lelhetünk akciósakat, így ha autót szeretnénk vásárolni, ezeket a lehetőségeket is érdemes figyelembe vennünk.

A magánszemélyek és a vállalkozók is többféle lízing lehetőség közül választhatnak, így ma már egyszerűen vásárolhatunk új autót, előnyös pénzügyi finanszírozás mellett.