Audi-RS6

A maradványértékes lízingkonstrukciót sok ügyfél választja, köszönhetően annak hogy a futamidő lejártával több lehetőség közül lehet választani mint az eddig megtárgyalt lízingkonstrukciók esetében. Olvassa el cikkünket és ha kérdése van, várjuk jelentkezését!

Ez egy különleges konstrukció, ami akár a nyíltvégű pénzügyi lízing esetében is kérelmezhető. Amennyiben az ügyfél a maradványértékes lízingkonstrukció mellett dönt, alacsonyabb törlesztőrészletekre számíthat, mint egyéb esetekben.

A futamidő kezdetekor a havidíj összege kerül megítélésre, illetve a maradványértéket is ekkor határozzák meg. Ez az összeg sokkal magasabb mint a havi törlesztőrészlet.

A maradványérték azt az összeget jelenti, amelyet a futamidő lejártakor kell kifizetnie az ügyfélnek az adott gépjármű miatt. Az összeget szakértő becsüli fel és határozza meg. A maradványérték összegétől függ a havi lízingdíj mértéke. Ha azt szeretnénk, hogy a havi törlesztő alacsony legyen, akkor a maradványérték lesz nagyobb. Így az ügyfél a futamidő lejártakor autótulajdonos, viszont egy nagyobb részlet is terheli.

Ebben az esetben három lehetőség közül választhat a szerződött fél:

– Amennyiben kifizetésre kerül a maradványérték, az autót megtarthatja, így a lízing szerződés megszűnik.

– Ha szeretné akár el is adhatja a gépjárművet, az érte kapott összegből kifizetheti a maradványértéket és akár újabb lízingszerződést is köthet.

– Ha az ügyfél nem rendelkezik a szükséges összeggel, akkor megtarthatja az autót, amelyre hitelt igényelhet és ebből fizetheti a maradványértéket.

A maradványértékes lízingkonstrukció tehát azért is előnyös, mert a futamidő végén több választása is van az ügyfélnek, így az anyagi lehetőségeihez mérten dönthet. A kedvező lízingdíjak miatt is sok ügyfél választja ezt a konstrukciót.