Leasing

Saját autót hitel nélkül?

Legkésőbb azon a ponton, amikor vállalkozásunk növekedésnek indul, ideje eljátszanunk egy saját gépkocsi vásárlásának gondolatával vagy egy újabb autó beszerzésével. Érthető módon a hitelfelvétel kevesek számára nyújt biztonságos választást.

Ennek megfelelően nálunk, az Universal Leasing Kft.-nél több olyan konstrukció érhető el, melynek igénylésével ön vagy vállalkozása gépjárműhöz juthat anélkül, hogy adósság terhelné vállát.

Nyílt végű pénzügyi lízing – Ha akarja, megtarthatja!

Gyakran előfordul, hogy bérlőink megkedvelik a kényelmes, jól működő, hatékony járművet a használat időtartama alatt. Nyílt végű pénzügyi lízing konstrukcióinknak köszönhetően ön akár meg is tarthatja a járművet a futamidő végén, nem szükséges azt visszaszolgáltatnia számunkra.

A konstrukció megnevezése, azaz a ’nyílt végűség’ pontosan a döntés lehetőségéről szól. Amikor a futamidő lejár, ön dönthet, hogy a gépkocsit visszaszolgáltatja, vagy a maradványérték megfizetésével tulajdonosává válik, esetleg valaki mást jelöl ki, aki a maradványérték megfizetésével tulajdonba veheti a járművet.

Előnyei:

 • A havidíj fizetésének időszaka alatt az adóból leírható a tőketörlesztő részlet
 • A lízingdíj kamatrésze költségként számolható el
 • A kamatszámításnál a beszerzési ár áfa-tartalma nem része a lízingtőkének, így kevesebb a fizetendő kamat
 • A havi törlesztőrészletek összege csökkenthető, amennyiben ön maradványértékes konstrukciót választ
 • Új és használt autó beszerzésénél is alkalmazható finanszírozási forma

A nyílt végű pénzügyi lízing legnagyobb előnye, hogy egy adott futamidőre biztosít számunkra egy járművet, amit mi magunk választunk ki, és bár a járműért a felelősség bennünket terhel, ezt tekinthetjük egy hónapokig, évekig elhúzódó tesztvezetésnek. Ha pedig tetszik a gépkocsi, csak a néhány év használat után kell eldöntenünk, hogy tényleg meg akarjuk-e vásárolni – vásárlási kötelezettség pedig ekkor sincs!


Zárt végű pénzügyi lízing – Az autó biztosan az öné lesz!

Ez a konstrukció garantálja a tulajdonszerzést az ügyfél számára.

A folyamat elején a finanszírozó vásárolja meg a járművet a kereskedőtől az ügyfél részére, ezért a forgalmi engedélyben és a törzskönyvben Universal Leasing Kft. szerepel tulajdonosként, az ügyfél (mint lízingbevevő) üzembentartóként kerül bejegyzésre.

Maga a tulajdonszerzés a járművön azonnal megtörténik, amikor az ügyfél minden kötelezettséget teljesít az Universal Leasing Kft. felé. Ezt követően az ügyfél szabadon rendelkezhet a jármű további sorsa felől – akár értékesítheti is azt.

Előnyei:

 • A vagyonszerzési illetéket minden esetben a futamidő kezdetén kell megfizetni
 • A futamidő végéig pontosan kiszámítható költségek
 • Az ügyfél saját könyveikben tarthatja nyilván a lízingelt gépjárművet
 • Nem vonható az autó végrehajtás alá, az ügyfél tartozásai nem terhelhetők rá
 • Új és használt autó beszerzésénél is alkalmazható finanszírozási forma
 • Magánszemélyek is igénybe vehetik
 • A használat során megtapasztalhatók a jármű általános fenntartási költségei is
Back to top