TAO kedvezmény TESLA vásárlásakor? IGEN

Amennyiben TESLA  gépjárművét céges vásárlóként, olyan finanszírozási konstrukcióban vásárolja meg, ahol a kiválasztott gépkocsi a cég eszközeként aktiválásra kerül a könyveiben, lehetőség van társasági adó kedvezmény igénybe vételére az alábbiak szerint:

TESLA gépjármű nettó vételárából, (csökkentve az esetlegesen igénybe vehető állami támogatás összegével) kivonjuk egy hasonló kategóriájú, de „hagyományos” meghajtású gépjármű nettó vételárát, majd területi elhelyezkedéstől és a vállalkozás méretétől függően ennek az árkülönbségnek a meghatározott százaléka vehető igénybe a fizetendő társasági adóból az alábbiak szerint:

Közép-Magyarország régióban található:

  • kisvállalkozás: 50%; középvállalkozás: 40%; nagyvállalkozás: 30%

Közép-Magyarországi régión kívüli elhelyezkedés esetén:

  • kisvállalkozás: 65%; középvállalkozás 55%; nagyvállalkozás: 45%

Az adókedvezményhez szükséges egy igazolás kiállítása, melyre együttműködő partnerünk jogosult és piacvezetőként nagy tapasztalattal és nagyvállalati háttérrel, felelősségbiztosítással rendelkezik, ezért tudja az Universal Leasing Teslounge Budapest is őket ajánlani.

Az igazolás kiállításához az alábbiak szükségesek:

  • Megvásárolt autó szerződése, számlája
  • Árajánlat egy hasonló kategóriájú, de hagyományos meghajtású gépjárműről
  • Tervezett éves km. futás megadása a számítások elvégzéséhez.

Érdeklődés esetén kérem a Universal Leasing Tesla -ra történő hivatkozással keresse partnerünket a +36 70/977-9614-es telefonszámon, vagy a lenti kapcsolat menüpontban.

Jogszabályi háttér:

  1. évi LXXXI. törvény és a 176/2017 végrehajtási rendelet
Kapcsolat

Az űrlap elküldésével hozzájárulok, hogy az Universal Leasing Kft.
az Adatkezelési szabályzatában meghatározott módon kezelje az adataimat.

Back to top

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020.március 18-án kihirdetett 47/2020. (III.18) kormányrendelet a Bankkal 2020. 03. 18. napján fennálló és ezen időpontig folyósított kölcsönszerződésekből, illetve pénzügyi lízingszerződésekből (a továbbiakban: Szerződésekből) eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségek teljesítésére 2020. december hónap 31. napjáig terjedő időtartamra vonatkozó fizetési moratórium társaságunk az Universal Leasing Kft és Önök társasága között létrejött Tartósbérleti szerződésre nem terjed ki, így ezen a Szerződésből eredő fizetési kötelezettségeket nem érinti.