Tartós bérlet

A tartós bérlet (hivatalos nevén operatív lízing) olyan finanszírozási konstrukció, amelynél a futamidő alatt, havi meghatározott összeget fizet az Ön cége azért, hogy használhassa a gépjárművet minden kötelező és igényelt extra szolgáltatással együtt, majd a futamidő lejártakor eldöntheti, hogy autóját visszaadja az Universal Leasingnek vagy él a vevőkijelölési jogával.

Ebben a konstrukcióban a finanszírozás mellett a gépjárművek teljes menedzselését is magunkra vállaljuk. A lízingszerződés tartalmazza a kamatokat és az amortizációt, a biztosításokat, esetleges adótételeket, az ügyintézés költségeit, ráadásul a karbantartással, gumikkal és egyéb igényekkel járó költségeket is.

A tartós bérlet előnyei:

  • Nem szükséges egyszeri, nagyobb beruházás
  • A bérleti díj fizetése havi rendszerességgel történik, így egyszerűsödik a cégautóhoz kapcsolódó könyvelés
  • A bérleti díj nettó összege költségként elszámolható el, áfa-tartalma visszaigényelhető
  • Az értékcsökkenés nem a bérlőt terheli, hanem az Universal Leasing Kft-t
  • Flottavásárlóként a márkaimportőröknél elért kedvezményeink az ön költségeit csökkentik
Back to top

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020.március 18-án kihirdetett 47/2020. (III.18) kormányrendelet a Bankkal 2020. 03. 18. napján fennálló és ezen időpontig folyósított kölcsönszerződésekből, illetve pénzügyi lízingszerződésekből (a továbbiakban: Szerződésekből) eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségek teljesítésére 2020. december hónap 31. napjáig terjedő időtartamra vonatkozó fizetési moratórium társaságunk az Universal Leasing Kft és Önök társasága között létrejött Tartósbérleti szerződésre nem terjed ki, így ezen a Szerződésből eredő fizetési kötelezettségeket nem érinti.